Esse Hungary – öntöttvas tűzhely, kandalló és kályha egy életre
Újdonságok

Túrós lepény recept

 

A recept 1 tepsi túrós lepényhez (kb. 30*40 cm):

Hozzávalók a tésztához:
- 40 dkg liszt
- 1 kevés só (fél tk)
- 3 darab tojássárgája (a fehérjét félre tesszük a töltelékhez)
- 1 dl langyos tej
- 6 dkg kristálycukor
- 8 dkg  vaj
- 1 cs szárított élesztő

Hozzávalók a  töltelékhez :
- 70 dkg túró
- 3 dkg tejföl
-  3 egész tojás (+ 3 tojásfehérje, ami a tésztából félre lett téve)
- 5 dkg mazsola
- 2 cs vaníliás cukor
- 20 dkg kristálycukor
- csipetnyi só

Elkészítés :

A lisztet és a sót összekeverjük, a tejben felolvasztjuk a vajat, feloldjuk a cukrot, majd megfuttatjuk az élesztőt. 5 perc pihentetés után, a hozzávalókat összegyúrjuk és 1 órát pihentetjük.  Ez idő alatt a töltelék összetevőit a túrót, tejfölt, tojássárgáját, mazsolát és a sót összekeverjük, majd a  tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a túró krémbe.

A tésztát kinyújtjuk, tepsibe helyezzük, majd egyenletesen ráosztjuk a tölteléket. Előmelegített sütőben, (180-200  C fokon) kb. 30 percig sütjük, míg a teteje aranybarna nem lesz.

Tetejét ízlés szerint, vaníliás porcukorral is megszórhatjuk.

Vissza